Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt speltherapie (gedeeltelijk) via de aanvullende verzekering.

Om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen heeft de speltherapeut bij Jouw Parel haar diploma en is lid van de NVVS. Omdat er sprake is van een beroepsregistratie van de NVVS zijn er meer vergoedingsmogelijkheden. (let op: een aantal verzekeraars stelt als extra voorwaarde dat de dat de speltherapeut ook is aangesloten bij de koepel RBCZ.TCZ) Jouw Parel en de speltherapeut zijn aangesloten bij de Koepel RBCZ TCZ.

Neem altijd eerst contact op met uw zorgverzekeraar om te vragen of de zorgverzekeraar tot vergoeding overgaat en de voorwaarden die uw zorgverzekeraar daarbij stelt.

Op deze site staat welke verzekeraars speltherapie vergoeden. Jouw Parel is niet verantwoordelijk voor de juistheid ervan en adviseert contact op te nemen met de eigen verzekering om het te checken.
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/speltherapie

Sommige kinderen komen in aanmerking voor een PersoonsGebondenBudget (PGB). Dit kunt u terug vinden op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl

Tarieven bij Jouw Parel:

  • Kennismakingsgesprek (telefonisch): Gratis.
  • Intakegesprek: € 74,00
  • Observatiesessie van 45 minuten: € 74,00
  • Spelsessie van 45 minuten: € 74,00
  • Oudergesprek van 60 minuten: € 74,00
  • Verslaglegging: € 53,00

Afspraak afzeggen:

Wanneer een afspraak niet door kan gaan, dient deze 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt de helft van het tarief in rekening gebracht.

Betaling:

U ontvangt de rekening aan het eind van de maand per email. De betaling dient te gebeuren binnen 30 dagen. Wanneer de betaling uitblijft kan de therapeut de speltherapie (tijdelijk) stop zetten, zonder dat zij daarvoor op enige wijze schadeplichtig kan worden gesteld.